Dra nytta av de nya digitala möjligheterna

Att få ut det mesta av digitalisering för att utveckla sina erbjudande och affärsmodeller är nu en fråga som många företag funderar över och drastiskt fått förändra sitt sätt att arbeta på.

Tillväxtverket har i sin rapport Företagens villkor och verklighet 2020 visat på en ökning de senaste åren där företag nu använder digitaliseringen till affärsutveckling. Med denna ökning, där allt fler använder just digitaliseringen för att utveckla sin verksamhet leder till högre ställda krav på de tekniska lösningarna och mötestekniken. Men för att få ut det mesta av tekniken krävs det ett samspel, genom att implementera och utgå från människorna (det vill säga era anställda) för att skapa en förståelse kring behovet och hur ni på bästa vis får ut det mesta av tekniken. Att bara fokusera på det ena eller andra kommer leda till att den digitala förändringsresan av er verksamhet inte blir lika framgångsrik.

Att hitta sitt sätt att möta digitaliseringen men vad betyder egentligen digitaliseringen just för er? Tillväxtverket menar på att digitaliseringen kan bland annat användas för effektivisering av befintlig verksamhet. Den kan också spela roll i utveckling av nya affärsmodeller och i nya eller förbättrade produkter och kunderbjudande, så att företaget kan utveckla sin verksamhet och stärka sin konkurrenskraft. Digitalisering kan därför anses vara strategiskt viktigt för framtida utveckling av företagets verksamhet och erbjudande. Oavsett vilken väg ni vill gå, finns vi på Aros Mediateknik tillgängliga för att guida er rätt. Dagens teknik har otaliga funktioner och beroende på hur ni vill forma er verksamhet finns vi tillgängliga för att optimera tekniken efter era behov och önskemål.

Vi passade på att ta ett snack med Mathias Ulriksson Business Partner Manager på BenQ Nordic AB om hans tankar kring detta samt vilka nya produkter och lösningar som BenQ kan presentera. Finner du något av intresse eller är det några frågor som dyker upp? Kontakta gärna oss så kan vi tillsammans med våra leverantörer anpassa produkterna efter vad ni önskar.

Hur går dina tankar gällande hur företag ska möta de nya digitaliseringstrenderna och hur ska man som företag tänka? 

– Den digitala tekniken och vilka möjligheter den erbjuder har verkligen utvecklats den senaste tiden. Möten behöver inte längre ske med alla medarbetare fysiskt på plats. Med nyutvecklad teknik finns nu så många fler möjligheter för medarbetarna att befinna sig på olika geografiska platser. Flexibla arbetsplatser öppnar upp för helt nya sätt att arbeta tillsammans, det vi idag hör många kalla “hybrid möten”. Kravet att vara fysiskt på plats är inte längre lika viktigt. Inte heller är man lika begränsad av sitt geografiska närområde att hitta rätt kompetenser, med hybridlösningar har man istället hela världen till sitt förfogande. Men för att detta ska kunna fungera optimalt behövs tekniska lösningar som är användarvänliga, driftsäkra, högkvalitativa och samtidigt klarar av olika plattformar. Med riktigt bra bild, ljud och digitala samarbetsmöjligheter möjliggörs en större känsla och upplevelse av att vara nära sina medarbetare.

Vilka produkter har ni på BenQ som kan möta dessa trender?

– Vi på BenQ strävar hela tiden efter att våra produkter ska vara enkla att använda, hålla hög kvalité samt säkerhet.

Via vår InstaShow som är en äkta ”plug and play” presenterar du enkelt, utan sladdar och kablar, dokument från din laptop, läsplatta eller mobiltelefon. Instashow är dessutom säkerhetsklassad och CVSS verifierad så du kan dela alla typer av dokument från din device och veta att det är säkert.

Med BenQs SMART projektor projicerar du enkelt en mycket större och gemensam bild, där du behöver det. Du skärmspeglar trådlöst direkt via din dator eller mobiltelefon. De färdiginstallerade apparna tillåter dig att surfa på internet, hämta PDF:er och interagera direkt i dokument. Egenskaper vi vet ökar upplevelsen av ett smidigt och effektivt möte. BenQs Smart projector är kompatibel med Appel/IOS, PC/Windows och Google/Chrome OS.

BenQs Interaktiva Skärmar (IFP) är dagens digitala whiteboard. Med 20 punkters touch på skärmen kan fler än en person samtidigt interagerar på skärmen. Men inte bara det, du som sitter bakom din egen skärm kan också vara med och påverka det som skrivs, ritas eller flyttas runt på den stora IFP skärmen. Våra interaktiva skärmar är utformade för det moderna mötesrummet och passar både företag som skolor. I miljöer där det är viktigt att behålla kontakten med deltagarna i rummet och hålla i gång diskussioner kan mötesledaren eller läraren samtidigt som diskussionen pågår också göra inlägg på skärmen utan att förlora kontakten med övriga deltagare.

Vilka generella tips vill du ge till företag för att dra nytta av de nya digitala möjligheterna och få ut det mesta av bland annat sina kommande mötet?

– Jag skulle vilja säga att det viktigaste är att satsa på bra teknik som är enkel att använda och kompatibel med olika plattformar och operativsystem. På så sätt låser ni inte in er i en specifik lösning utan kan vara flexibla över hela skalan. Det uppstår inte heller onödiga hinder i användarvänligheten som minskar upplevelsen av digitala möten. Samtidigt är bra teknik och enkla lösningar lika viktigt för bra mötesupplevelser också när vi träffas i samma rum, på samma plats. Smarta- och/eller hybrida mötesrum är framtiden. Smart teknik hjälper till och underlättar för sina användare vilket frigör tid att lägga i själva mötet och utvecklingen av ditt arbete.

Mathias Ulriksson Business Partner Manager – BenQ Nordic AB

Aros Mediateknik

Tekniska lösningar – för ett lyckat möte

 

Jag vill bli kontaktad!
Ett nytt kapitel

I dagarna har vi lanserat en interaktiv broschyr, där läsarna får se tidigare jobb vi har gjort, vilka vi är Read more

Detta är vi på Aros Mediateknik

Ofta nischas man in av kunden som "dem där som jobbar med projektorer eller dem där som vi köpte en Read more

4 tips för att optimera ditt digitala möte

Vi på Aros Mediateknik har kunskapen om hur tekniken till det digitala möten optimeras. I och med den digitala explosionen Read more

Nureva HDL300 ljudsystem

En unik ljudupplevelse Nureva HDL300 är helt unik och utvecklad för att ge en perfekt ljudupplevelse i alla typer av Read more

Videokonferensutrustning

Konftel C20EGO Konftel C20Ego är det perfekta paketet för videokonferensrummet upp till 6 personer. Här får 4K-konferenskameran Konftel Cam20 sällskap Read more

Reportage expectrum Del 1

Det är en solig dag i Västerås där våren verkligen har slagit sig till ro, vi möts av Anders Trygg Read more

Newline FLEX

Uttryck dig själv genom den digitala arbetsytan! Med FLEX får du en skärm som förenklar möjligheterna med bland annat digitala Read more

Den digitala omställningen till följd av covid-19

Hur bör framtidens digitala mötesrum utrustas och formas för att kunna inkludera och säkerställa en trygg miljö för alla anställda? Read more

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-229349-25');