4 tips för att optimera ditt digitala möte

Vi på Aros Mediateknik har kunskapen om hur tekniken till det digitala möten optimeras. I och med den digitala explosionen som ägt rum ställer det på kort tid höga krav på användaren för att förmedla sitt budskap på en professionellt och innehållsrikt sätt. Ett användarvänligt system för dina digitala möte gör att du enbart kan fokusera på din presentation. Varje projekt vi genomför är unikt där vi anpassar de audiovisuella produkterna för att du ska få en funktionell lösning efter dina önskemål och behov. Vi får tekniken att fungera!

Nedan har vi punktat ner fyra tips som kommer ge dig rätt förutsättningar för att optimera ditt digitala möte och få fram den bästa tänkbara presentationen.

Tips

Nr 1

Ljussättning –  Hur rummet är utformat och vart ljusinsläppet kommer ifrån är avgörande för hur slutprodukten blir. Med ljussättning kan du skapa rätt stämning och utseende för dina presentationer, vad är det du vill förmedla. Likt videoproduktion kan du genom det digitala mötet skapa med ljussättning den stämning du vill ge dina lyssnare, i många fall räcker det gott och väl med naturliga ljuset från ett fönster eller en lampa i närheten. Innan du startar mötet kan du kontrollera hur ljuset ser ut på dig, är det ett fint ljus i ansiktet eller får du mörka skuggor? Det befintliga ljuset i form av fönster eller lampa fungerar som sagt i många fall men det kan vara problematiskt då ljuset snabbt kan kommas att ändras under tiden mötet äger rum. Exempelvis solen går ner, det blir mörkare och ljuset kommer att ändras. Fokus kommer då av deltagarna gå från mötet till just den ljusförändringen för en kort sekund och den röda tråden kan tappas.

Nr 2

Tydlighet – I förväg bestäm vem det är som håller i taktpinnen. Utmaningar man ställs inför via ett digitalt möte är att alla moment under möten behöver vara extra tydliga i den mån att lyckas bibehålla lyssnarens engagemang. En av nycklarna efter att man i bestämt vem som håller i taktpinnen är att skapa interaktion i mötet, vilket sker naturligt i en vanligt fysiskt möte. Ge nu chansen till att deltagarna kan skriva frågor i chatten, ställ frågor under mötets gång, skifta mellan bilder, text och rörligt material för att få en levande presentation som kommer bidra till ökat engagemang.

Nr 3

Använd kroppsspråk – Likt det fysiska mötet där kroppsspråket kommer naturlig och är en stor del av hur man uppfattas kan du omvandla denna del in i dina digitala möten har du lyckats, men gör detta diskret, yviga och snabba rörelser där allt inte kommer med i bild kommer skapa en rörig upplevelse för deltagarna. Kan du istället göra detta på ett smart sätt kommer det skapa ett mer levande möte, men kom ihåg att titta in i kameran då och då för att skapa ”ögonkontakt” med deltagarna.

Nr 4

Underlätta för dig själv & deltagarnaSkapa enkla anslutningsmöjligheter för deltagarna och vid anmälan skriv gärna en förklarande text till anslutningslänken som utesluter eventuella frågetecken för deltagarna. För dig som håller i mötet se till att koppla upp din dator i god tid före start av möte, så du kan kontrollera hur utrustningen fungerar och att du är fullt förbered på att ge den bästa presentationen när mötet väl startar.

 

Vi på Aros Mediateknik i Västerås har över 30 års branscherfarenhet och kan omvandla dina önskemål till färdig produkt som både ser och låter fantastiskt. Har du några frågor gällande tekniska lösningar för ditt digitala möten eller videokonferens, tveka inte på att kontakta oss så ser vi till att förse dig med rätt produkter efter just dina önskemål.

Tekniska lösningar – för ett lyckat möte