Expectrum

På expectrum i Västerås samlas elever, lärare, företag och organisationer i en gemensam miljö. Här uppmuntras medlemmarna att kliva in i teknikens underbara värld, där allt är möjligt.

Tillsammans med expectrums tre mål har vi på Aros Mediateknik genom en nära dialog skapat och utvecklat tekniska lösningar för ett modernt kontor.

Foto: Af Adam

Foto: Af Adam

Vi tar ett avstamp i tre olika utrymmen som vi har utvecklat och skapat hos expectrum.

Pentryt – Pentryt är ett stort öppet rum som innehar en 86” Prowise Touchskärm, i taket sitter det inbyggda BOSE-takhögtalare som idag spelar trevlig bakgrundsmusik. Innehållet som visas när Prowise-skärmen används som informationsskärm styr expectrum själva med hjälp utav en digitala signage mjukvara som heter Smartsign.

Hub 10 – Tekniken ska inte synas utan smälta in, vara en naturlig del utan att ta plats. Här möts vi av en 42” skärm som sitter inbyggt i ett whiteboardskåp, bordsbrunnar med anslutningsmöjligheter, Crestron UC Video Conference Smart Soundbar & Camera samt tillhörande rumsbokningssystem.

 Hub 4 – Hub 4 är ett rum som är utrustad på ett proffsigt och användarvänligt sätt, rummet är uppbyggd i mångt och mycket på samma vis som Hub 10 nu med en 40” skärm samt Crestron UC Video Conference Smart Soundbar & Camera som möter kraven för ett mer klassiskt videomöte. Därefter har man också möjlighet att koppla in två källor in i sin presentation med hjälp utav Inogeni videoväxel.

Expectrum kallar detta för presentationsläge, vilket syftar till att medlemmarna med hjälp utav Inogeni enkelt kan dela och skifta skärm i sin presentation. Skiftningar mellan de olika bilderna sker med ett knapptryck utan fördröjning. Genom en snabb möblering och tillgång till en talarstol, så tillmötesgår expectrum sina medlemmar på ett enkelt och naturligt sätt att presentera sina produkter eller tjänster på en proffsigare sätt ut mot sina kunder. Det bidrar till en mer närvarande sändning och upplevelse.

Vill du veta mer om dessa lösningar vi utfört på expectrum?

Kontakta gärna mig.

Martin Jonasson

Kontakta Martin!
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-229349-25');